za 4 osebe
Potrebujemo
200 g rdečega divjega riža
150 g sojinih kalčkov
žličko jušne osnove
žličko tamari omake
gorčično olje
piransko ali himalajsko sol
konopljina semena
Priprava
Riž, ki smo ga čez noč namakali, kuhamo v vodi z malo soli in žličko jušne osnove približno pol ure (upoštevamo navodila na embalaži). Na ponvi segrejemo gorčično olje, dodamo kalčke in jih pražimo približno 3 minute. Dodamo riž in žličko sojine omake, dobro premešamo in pražimo še par minut. Postrežemo na krožnike in rižoto potresemo s konopljinimi semeni.
Namig: namesto sojinih kalčkov izberemo katerekoli kalčke. Na koncu namesto konopljinih semen lahko na rižoto potresemo chia semena ali pa ji dodamo gorčično, konopljino olje,…
Divji rdeči riž ima poleg bogate hranilne vrednosti zanimivo aromo in odličen okus.