Japonski file v paradižikovi omaki

Potrebujemo

320 g japonskih filejev
3 pelate
1 žlico paradižnikove mezge
2 česna
1 čebulo
peteršilj
ščepec himalajske soli
olivno olje

Priprava

Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Dodamo pretlačene pelate, paradižnikovo mezgo in sol ter vse skupaj premešamo. na rahlem ognju kuhamo par minut. Medtem na olivnem olju popečemo japonske fileje in jih dodamo paradižikovi omaki.

Namig: naši jedi se odlično prilega kuhan krompir z alsan margarino.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »