Japonski file v paradižikovi omaki

Potrebujemo

320 g japonskih filejev
3 pelate
1 žlico paradižnikove mezge
2 česna
1 čebulo
peteršilj
ščepec himalajske soli
olivno olje

Priprava

Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Dodamo pretlačene pelate, paradižnikovo mezgo in sol ter vse skupaj premešamo. na rahlem ognju kuhamo par minut. Medtem na olivnem olju popečemo japonske fileje in jih dodamo paradižikovi omaki.

Namig: naši jedi se odlično prilega kuhan krompir z alsan margarino.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Biodinamično vrtičkanje

Biološko-dinamična metoda ali na kratko BIODINAMIKA je najstarejša sonaravna metoda pridelovanja ŽIVE HRANE. Ne gre le za način kmetovanja temveč tudi za način življenja.
Pravzaprav je življenjska filozofija.

Preberi več »
Delavnica

delavnica ZATE

Sreda, 20. marec 2024 ob 17:00

Marec ~ poznan kot mesec žensk ~ nas prijazno spomni na Nas. Zato smo Metke sklenile, da dvajsetega posvetimo vsem NAM in VAS povabimo na aromatično popoldne s prijetnimi naravnimi eteričnimi olji Eteris.

Preberi več »