Kamutove testenine s čemažem

Priprava za štiri ljudi

 

Čemažev pesto

Potrebujemo:

100g čemaža

30g pinjol

ščepec piranske soli

bio hladno stisnjeno olivno olje

400g kamutovih testenin

Priprava:

Sveže liste čemaža operemo, osušimo ter jih drobno sesekljamo v mešalniku.

V možnarju stremo pinjole in sol ter vse skupaj dodamo v posodo s čemažem. Dolijemo toliko olivnega olja, da postane omaka gosta.

Kamutove testenine med tem skuhamo, kot je navedeno na embalaži. Pesto le malo segrejemo, ga prelijemo čez vroče testenine in postrežemo.

Čemažev pesto lahko shranimo v steklene kozarčke, jih dobro zapremo in hranimo v hladilniku. Odlično se prilega testeninam, lahko pa ga vmešamo tudi v omake, juhe in ostale jedi.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »