Konopljin kruh

Super kruhek za izjemen začetek dneva 🙂

Potrebujemo
350 g polnozrnate pirine moke
150 g bele pirine moke
3 žlice konopljinih beljakovin v prahu
3 žlice konopljinih semen
1 vrečka suhega kvasa
1 čajna žlička soli
1 žlica konopljinega olja
recimo 2 dcl mlačne vode

Priprava
Kvas zmešamo z mlačno vodo in ga pustimo vzhajati čim dalj časa. Obe moki zmešamo, primešamo še konopljine proteine in na koncu semena. Kvas vmešamo v moko, dodamo sol, olje in mlačno vodo ter zamesimo testo. Nekako velja »bolj bomo gnetli, boljši bo kruh«, zato kar nekaj časa treniramo naše mišice. Poskrbimo tudi, da testo ni preveč mokro. Postavimo ga v skledo, jo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati. Naraste naj za dvojno količino. Testo prevrnemo na pekač, ga malo zarežemo, postavimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo približno 1 uro.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine