Konopljin kruh

Super kruhek za izjemen začetek dneva 🙂

Potrebujemo
350 g polnozrnate pirine moke
150 g bele pirine moke
3 žlice konopljinih beljakovin v prahu
3 žlice konopljinih semen
1 vrečka suhega kvasa
1 čajna žlička soli
1 žlica konopljinega olja
recimo 2 dcl mlačne vode

Priprava
Kvas zmešamo z mlačno vodo in ga pustimo vzhajati čim dalj časa. Obe moki zmešamo, primešamo še konopljine proteine in na koncu semena. Kvas vmešamo v moko, dodamo sol, olje in mlačno vodo ter zamesimo testo. Nekako velja »bolj bomo gnetli, boljši bo kruh«, zato kar nekaj časa treniramo naše mišice. Poskrbimo tudi, da testo ni preveč mokro. Postavimo ga v skledo, jo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati. Naraste naj za dvojno količino. Testo prevrnemo na pekač, ga malo zarežemo, postavimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo približno 1 uro.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »