Lečina juha s kokosovim mlekom

Leča vsebuje veliko mineralov in vitaminov, katere naše telo v zimskem času prav obožuje.

Potrebujete:

150g zelene leče

200g kitajskega zelja

1-2 čebuli

1 korenček

400g kokosovega mleka

8dl zelenjavne osnove

1 žlica kokosove maščobe brez vonja

2 žlici paradižnikove mezge

sol

Priprava:

V naprej si pripravimo zelenjavno osnovo tako, da v vodo damo zelenjavno kocko ali osnovo, zavremo in odstavimo.

Čebulo sesekljamo in jo na segreti kokosovi maščobi skupaj z narezanim korenčkom hitro prepražimo. Nato dodamo lečo, paradižnikovo mezgo in zelenjavno osnovo.

Na malem ognju kuhamo 30 minut.

Kitajsko zelje očistimo in narežemo na tanke rezance ter ga skupaj s kokosovim mlekom dodamo juhi ter kuhamo še 15 minut.

Na koncu dodamo še sol, premešamo in odstavimo.

Zeleno lečo lahko nadomestimo z rjavo.

Lečini juhi lahko dodamo žlico kajenske paprike – čilija v prahu. Ta pekoča juha bo pogrela tudi najbolj “hladne” ljudi

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »