Leča vsebuje veliko mineralov in vitaminov, katere naše telo v zimskem času prav obožuje.
Potrebujete:
150g zelene leče
200g kitajskega zelja
1-2 čebuli
1 korenček
400g kokosovega mleka
8dl zelenjavne osnove
1 žlica kokosove maščobe brez vonja
2 žlici paradižnikove mezge
sol
Priprava:
V naprej si pripravimo zelenjavno osnovo tako, da v vodo damo zelenjavno kocko ali osnovo, zavremo in odstavimo.
Čebulo sesekljamo in jo na segreti kokosovi maščobi skupaj z narezanim korenčkom hitro prepražimo. Nato dodamo lečo, paradižnikovo mezgo in zelenjavno osnovo.
Na malem ognju kuhamo 30 minut.
Kitajsko zelje očistimo in narežemo na tanke rezance ter ga skupaj s kokosovim mlekom dodamo juhi ter kuhamo še 15 minut.
Na koncu dodamo še sol, premešamo in odstavimo.
Zeleno lečo lahko nadomestimo z rjavo.
Lečini juhi lahko dodamo žlico kajenske paprike – čilija v prahu. Ta pekoča juha bo pogrela tudi najbolj “hladne” ljudi