V vse več krogih se naglas govori o tem, kako pomembne so bakterije za naš obstoj.
Allana Collen, biologinja in raziskovalka, v svoji knjigi 10-odstotno človek pravi, da se na vsako celico našega telesa v povprečju “priskledi” devet vsiljivih. Razširja spoznanje, da je vsak človek ne le skupek mesa, kosti, možganov in telesnih tekočin, pač pa tudi bakterij in gliv. V vsakem od nas je več “njih” kot nas samih.
Če pogledamo pod mikroskop, človeško telo sestavlja 10 bilijonov celic, ki imajo 21 000 genov (genom) in 100 bilijonov mikroorganizmov s kar 4,4 milijona genov (mikrobiom). Vse funkcije v našem telesu upravljata genom (1%) in mikrobiom (99%) SKUPAJ.
Znano je tudi, da za ohranjanje dobrega zdravja potrebujemo 85% dobrodejnih in 15% škodljivih mikroorganizmov. To razmerje imenujemo EVBIOZA.

V sodobnem svetu smo s stilom življenja to razmerje obrnili skorajda na glavo. Ko se pridružijo še virusi in bakterije iz našega okolja, včasih postanemo nemočne žrtve novodobnih zdravil…ki sicer zmorejo precej dobro odpraviti simptome, redko pa se polotijo vzrokov, zaradi katerih postajamo prava gojišča za bolezni, ki jim komaj sproti nadevajo imena.
Z novimi znanji in razumevanjem smo vse bližje tudi znanstvenemu pojasnilu slovitega Hipokrata, ki je ob koncu življenjja zaključil: “Vse bolezni se začnejo v prebavnem traktu.”
Na srečo obstajajo tudi tovrstno usmerjeni raziskovalci in danes najdemo že res odlične izdelke, s katerimi učinkovito podpiramo temelje telesnega zdravja in vitalnosti.

Kakor mi pogled pod mikroskopom na analitični ravni odstira tančice mnogih skrivnosti, lahko rečem, da v isti sapi obožujem svoj “makroskop” 🙂

Preslikajmo zdaj evbiozo na naše misli:
Prepričana sem, da bi bili s 85% optimizma kos izzivom tistih 15% črnogledosti.
A vse bolj se zdi, da smo tudi to razmerje obrnili na glavo. Le da tukaj ni iskati rešitve v čudodelnih tabletkah in napojih… Tukaj smo na vrsti mi sami, kot Ljudje z zasluženo veliko začetnico…
Kaj če bi z vso Iskrenostjo začeli razširjati virus Sreče in Zadovoljstva?! Prav vsak izmed nas zmore najti nešteto razlogov za to. Tega virusa se ni treba niti bati niti otepati… Celo zelo blagodejno je, ko nas zaseže 🙂 In zelo učinkovito bo opravil s temami, ki nam meglijo pogled na življenje, kakršno je mišljeno v Resnici.
Sami pri sebi raziščimo, kolikšen odstotek svoje vpletenosti namenjamo kateri rečem… In se vsak dan sproti odločajmo za razmerje, ki godi nam in naši okolici.
To Moč imamo!
Imamo pa tudi brezpogojno podporo Sile, ki nas je ustvarila…in ki potrpežljivo čaka, da bomo skupaj z njo voljni stopiti po poti Radosti in Dobrega počutja.
In tu ne gre le za naš užitek, ampak predvsem za odgovornost.

Saj smo nenazadnje tudi mi nekakšni mikroorganizmi naše Matere Zemlje.

Meta Palčič

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »