Najlepše stvari

Najlepše stvari so tiste, ki jih ne pričakujemo.

Ki so… kot bi se odnekod priklicale v obstoj.
Ni jih na nobenih vidnih seznamih želja in okrog njih se ne zganja noben rompompom.
Ko nas presenetijo, na nek čaroben način Oživimo.
Morda rečemo: “Uaaaauuuuu!”, morda nam le znotraj zapoje Srce…
Ob njih pozabimo na čas.

Tihe so in nežne… mile so in spogledljive… tople so in pomenljive…
Sijejo Iskrenost.
Nudijo pristan.
So povsem naravne.
Zgodijo se mimogrede ali pa kar naenkrat.
Morda so največ vredne prav zato, ker se zdi, da jih je malo…
Ali pa so dragocene, ker smo si dopustili opustiti samoumevnost…

Naj bo to v decembru ali v septembru ali v maju… kadarkoli…
Da le so… in da jih le zaznamo…
Da naše oči zažarijo in da se naša Srca odpro za pretok čiste Radosti.

Ko ničesar ne pričakujemo, je vse Darilo.

Naj bo ta mesec poln tovrstnih obdarovanj 🙂

Meta Palčič

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »