Potrebujemo
700 g pastinaka (sesekljanega), lahko tudi korenje
1 srednje veliko čebulo
1 por – ne prevelik
1 žlico nakaljenega ali svežega koriandra
¾ l zelenjavne jušne osnove
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
sveže mlet črn poper
Priprava
Na kokosovem olju prepražimo čebulo, sesekljan pastinak in por, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut. Dodamo koriander in limonin sok, zmeljemo s paličnim mešalnikom, kuhamo še 5 minut in na koncu začinimo s črnim poprom in po želji še z gorčičnim pikantnim oljem.
Pastinak kot ena izmed najstarejših zelenjav stare Evrope vsebuje veliko mineralov ter zlasti vlaknin, ki skrbijo za dobro prebavo. Zaradi svojih učinkov je odlična izbira za razstrupljanje in čiščenje organizma, v ljudskem zdravilstvu pa ga uporabljajo tudi kot pomoč pri raztapljanju ledvičnih in žolčnih kamnov.