Pastinakova juha

Potrebujemo

700 g pastinaka (sesekljanega), lahko tudi korenje
1 srednje veliko čebulo
1 por – ne prevelik
1 žlico nakaljenega ali svežega koriandra
¾ l zelenjavne jušne osnove
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
sveže mlet črn poper

Priprava

Na kokosovem olju prepražimo čebulo, sesekljan pastinak in por, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut. Dodamo koriander in limonin sok, zmeljemo s paličnim mešalnikom, kuhamo še 5 minut in na koncu začinimo s črnim poprom in po želji še z gorčičnim pikantnim oljem.

Pastinak kot ena izmed najstarejših zelenjav stare Evrope vsebuje veliko mineralov ter zlasti vlaknin, ki skrbijo za dobro prebavo. Zaradi svojih učinkov je odlična izbira za razstrupljanje in čiščenje organizma, v ljudskem zdravilstvu pa ga uporabljajo tudi kot pomoč pri raztapljanju ledvičnih in žolčnih kamnov.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »