Juhuhu 🙂

Tudi pustni krofi so lahko del “zdrave kuhinje”


Potrebujemo
7 dag bio margarine (Alsan ali druge)
2 dl agavinega sirupa
2 dl  sojinega mleka
2 žlički suhega kvasa
50 dag pirine moke tip 630
Naribana lupina 1 limone
1 žlička vanilije v prahu
Marmelada za nadev
Kokosovo olje (bomo uporabili za cvrtje)

Priprava

Mleko, agavin sirup in margarino v lončku segrejemo, da postane mlačno. Odstavimo in mešamo toliko časa, da se margarina popolnoma raztopi. Polijemo po kvasu in pustimo vzhajati toliko časa, da kvas naraste.

Moko, limonino lupino in vanilijo zmešamo ter dodamo narasli kvas. Nato pustimo na toplem vzhajati, dokler masa ne naraste. Narahlo zmesimo, razvaljamo ter oblikujemo majhne krogle. Tudi te še malo pustimo vzhajati. Vmes segrejemo kokosovo olje, ki pa naj ne bo prevroče. Krofe ocvremo in jih na koncu nadevamo z marmelado.

Namesto agavinega sirupa lahko uporabimo tudi javorjev sirup ali druge vrste tekočih sladil.

“Bio margarin” na prodajnih policah dobite več vrst. Margarine, narejene izključno iz hladno stisnjenih olj so zdravju prijazne, saj vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin, ki jih naše telo zelo dobro sprejme in potrebuje. Govorice o “nezdravih” margarinah veljajo za margarine, ki so narejene s toplotno obdelavo olj, ta pa v našem telesu lahko delajo škodo.”

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine