Seminar dr. Iztoka Ostana

Vljudno vabljeni na seminar

DR. IZTOKA OSTANA

LEPOTA ZA SEBIČNI GEN

torek, 28. marca 2017 od 17.00 do 19.30 ure

Čebelarskem razvojno-izobraževalnem centru Lesce, Rožna dolina 50 a, Lesce

Program seminarja:
1. del: O lepoti v sladkem veku
2. del: Najina pot proti sijočemu zdravju

Dokler smo zdravi, nas večinoma bolj zanima videz kot zdravje. Še več, mnogi so pripravljeni storiti za lepoto tudi stvari, ki zdravju škodijo. Ta nezdrava težnja je tudi prirojena in jo imenujemo lepota za sebični gen. Pomembna je za reprodukcijski uspeh.

Lahko pa tako ravnanje nadomestimo z zdravimi postopki, ki učinkovito krepijo zdravje in zunanji videz.

V prvem delu seminarja bo doc. dr. Iztok Ostan predstavil, kako v sodobnem svetu zlasti prekomerno uživanje sladkorja uničuje elastičnost kože in zdravje.

V drugem delu bo prikazal način krepitve zdravja in zdravega videza, ki sta ga pred poldrugim desetletjem zasnovala in najprej preizkušala s soprogo Alberto, danes pa jima pri razvoju pomaga več sodelavcev, v praksi pa ga uporablja že veliko ljudi.

Gre za prvi seminar iz nadaljevalnega ciklusa dr. Ostana, ki ga je poimenoval »Novi sladki vek«.

Vstop prost. Prisrčno vabljeni!

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »