Jeeeej 🙂
Pomlad je tu.
Nova, sveža, Sončna Moč nam je na voljo za brstenje in nadaljno rast.
Če smo pozimi vsaj kolikortoliko upoštevali načela mirovanja, počivanja in kontemplacije, smo sedaj več kot pripravljeni na nove zmage. Upoštevanje naravnih ritmov je namreč zelo modro, saj nas vsak letni čas bogato podpira v mnogočem.
Ko v svoja jadra ujamemo pomladni veter, nam zadiši po kaljenju in novih začetkih. Dobimo neustavljiv zagon za načrtovanje in ustvarjanje. Za plovbo se zdi, da je nekako samodejno prijetna, dodaten motorni pogon v obliki našega pretiranega truda je nepotreben…
Da pa zmoremo zastavljene ideje tudi pripeljati do uresničitve, je prav, da poskrbimo zase na več ravneh.

Čemu dajemo prednost, je naša izbira. In zdi se mi pomembno, da odločitve sprejemamo na podlagi lastnih zaznav in ne skozi prizmo vsiljenih idej.
Recimo…samo en primer…ko je ravno pomlad…

Najbrž zadnja leta tudi vi opažate vsemogoče prispevke v zvezi s pomembnostjo čiščenja organizma… Popijte to, pojejte ono, tega ne smete, to škodi, tisto zares učinkuje, spet drugo pa je povsem strupeno… Prav potiho nam skozi celo leto šepetajo idejo o tem, kako neznansko zastrupljena so naša telesa in kako nič več ne delamo prav… In ker že vrabci čivkajo o vsem tem, se zlahka ujamemo v vrtinec tovrstnega razmišljanja in opredeljevanja… Tudi če sprva zamahnemo z roko nezanimanja in tudi če sicer precej trezno razmišljamo s svojo glavo…obstaja zelo velika verjetnost, da bodo ponavljajoča opozorila v nekem momentu naše šibkosti vendarle sprožila tisto tako željeno tipko…
In ustvarjena je potreba, ki je do nedavnega še nismo imeli…

Sama rada rečem, da je eno – biti osveščen, drugo pa – biti obremenjen…

Če smo na splošno naklonjeni načelu zmernosti, če smo “odkrili” načine, ki nas najbolj povežejo s samimi seboj, če smo voljni prisluhniti tišini znotraj nas, potem nas bo Življenje vselej vodilo po poteh z najmanj zapletanja in največ Radosti. Ponudilo nam bo najprimernejše nasvete, poklicalo v prave višine in postreglo z živili v barvah in količinah po naši meri.
Če pa se nam kdaj zazdi, da smo zašli, se preprosto ustavimo. Vprašajmo. Zaupajmo. In počakajmo na odgovor Srca.
In… recimo… če potrebo po čiščenju zares začutimo…se od reklam obrnimo še na ljudi z izkušnjami in nazadnje presodimo po svojem lastnem občutku. Ker tega imamo vgrajenega in izjemno natančno umerjenega prav za nas. Ob tem odpade priponka “moram” in nastopi željeno delovanje z zavestjo, da s svojim telesom sodelujemo in ga podpiramo.
V tem letnem času so, kot naš največji razstrupljevalni organ, izpostavljena predvsem naša jetra. V njih je Moč načrtovanja in uravnavanja, medtem ko nas žolčnik ob njih preskrbi z Odločnostjo.
Jetra nam bodo hvaležna…In to ne le za zelišča in zelenje…ampak tudi za Prijaznost ( vključno s prijaznostjo do sebe :)), za Poštenje in Dobroto, za Vztrajnost in Plemenitost. Te vrline bodo brezpogojno raztopile in odplaknile jezo, razočaranja, zamere in občutke krivde.

In tako bomo po zanimivem potovanju zagotovo varno pripluli v začrtan pristan.

Meta Palčič

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »