Rulada iz prosene kaše

Potrebujemo:
1 lonček prosene kaše
Fruktoza ali med
Kakav
Kokosova moka ali zmleti lešniki, mandlji, orehi
1 banana
Arašidovo maslo

Kuhani proseni kaši umešamo fruktozo in kakav ter dobro premešamo. Na prtiček, ki ga potresemo s kokosovo moko, nanesemo pripravljeno maso za prst na debelo. V sredino položimo olupljeno banano, pokapljano z arašimovim namazom. Zavijemo in rulada je gotova.

Namesto arašidovega masla lahko uporabimo rožičevo ali lešnikovo kremo.

Recept je iz knjige Ice Krebar: Kuharica za dušo in telo.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »