Sadne musli ploščice

Potrebujemo:
15 dag ovsenih kosmičev
5 dag sezamovih semen
5 dag kokosove maščobe
20 dag mešanega suhega sadja
½ dl agavinega sirupa
½ žličke ingverja v prahu
½ žličke cimeta v prahu
½ žličke mletih klinčkov

Suho sadje pustimo v vodi namakati nekaj ur. Nato odlijemo vodo, ki jo shranimo, sadje pa zmeljemo.

Kokosovo maščobo raztopimo ter na njej na hitro popražimo kosmiče in sezam. Dodamo agavin sirup in zmleto suho sadje ter vse skupaj dobro premešamo. Med mešanjem počasi dodajamo še ingver, cimet in klinčke. Po potrebi zalijemo z malo vode, ki smo jo shranili od namakanja, tako da dobimo gosto zmes.

Na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, enakomerno namažemo zmes, ki naj ne bo predebela. Pečico ogrejemo na 160°C in pečemo 30-45 minut. Nato pustimo stati nekaj minut, da se malo ohladi. Ploščice narežemo na pasove in ohlajene postrežemo.

Namesto agavinega sirupa lahko uporabimo tudi zgoščen jabolčni sok, javorjev sirup ali druge vrste tekočih sladil.

vir: Božanske sladice Marje Božič

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine