Škratove rezine/kroglice

Potrebujemo
3 skodelice domačega jabolčnega soka
1 skodelico rumenega koruznega zdroba
po potrebi nekaj naravnega sladila (recimo agavin slad)
pol skodelice kokosove moke


Priprava

1. Jabolčni sok nalijemo v kozico in jo položimo na štedilnik.

2. Ko sok zavre, vanj zakuhamo koruzni zdrob. Vse skupaj kuhamo pol ure in medtem pridno mešamo. Po potrebi dolijemo še malo soka ali vode.

3. Sladko zdrobovo zmes odstavimo iz štedilnika in po potrebi vmešamo naravno sladilo. Nato primešamo še kokosovo moko. Malo kokosove moke prihranimo za krasitev.

4. Zmes lahko položimo v skledo in jo narežemo na rezine ali pa jo oblikujemo z modelčki, lahko oblikujemo kroglice,… Na koncu našo sladico posujemo s kokosovo moko.

Recept je iz Škratove čarobne kuhinje, avtorice Marje Božič

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »