Škratove rezine/kroglice

Potrebujemo
3 skodelice domačega jabolčnega soka
1 skodelico rumenega koruznega zdroba
po potrebi nekaj naravnega sladila (recimo agavin slad)
pol skodelice kokosove moke


Priprava

1. Jabolčni sok nalijemo v kozico in jo položimo na štedilnik.

2. Ko sok zavre, vanj zakuhamo koruzni zdrob. Vse skupaj kuhamo pol ure in medtem pridno mešamo. Po potrebi dolijemo še malo soka ali vode.

3. Sladko zdrobovo zmes odstavimo iz štedilnika in po potrebi vmešamo naravno sladilo. Nato primešamo še kokosovo moko. Malo kokosove moke prihranimo za krasitev.

4. Zmes lahko položimo v skledo in jo narežemo na rezine ali pa jo oblikujemo z modelčki, lahko oblikujemo kroglice,… Na koncu našo sladico posujemo s kokosovo moko.

Recept je iz Škratove čarobne kuhinje, avtorice Marje Božič

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »