Slani krekerji s sirom

Potrebujemo:
150 g pirine moke tip 630
80 g margarine
50 g naribanega veganskega sira z drobnjakom
5 žlic ovsene smetane

Margarino predčasno vzamemo iz hladilnika, da se zmehča in jo nato vmešamo moki in naribanemu siru. Dodamo še smetano in zamesimo testo. Testo za najmanj 1 uro postavimo v hladilnik. Nato ga razvaljamo ter z modelčki za piškote oblikujemo krekerje. Krekerje polagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 200°C toliko časa, da krekerji nekoliko porumenijo.

Za malo bolj slan okus lahko testu dodamo še ščepec piranske ali himalajske soli.

Recept lahko preoblikujete po svoje. Krekerji so odlični tudi z navadnim sirom, sojino smetano, drugimi mokami,…dodamo jim lahko čebulo, čemaž, sezam ali druga semena, papriko, baziliko ali katerokoli začimbo po lastni izbiri,..

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »