Slastne presne kroglice

Potrebujemo
½ skodelice inkovskih jagod
1 skodelico murv
½ skodelice mletih mandljev
½ skodelice mletih lešnikov
2 žlici kokosovega sladkorja
2 žlici kakava v prahu
2 žlici acai v prahu
ščepec fino mlete piranske soli
100g kakavovega masla
2 žlici gorčičnega olja light&nutty
voda po potrebi
konopljina semena

Priprava

Kakavovo maslo v kozici segrejemo, da se utekočini. Vse sestavine zmešamo v multipraktiku. Če masa ni dovolj lepljiva, dodamo še nekaj murv. Po potrebi dodamo še malo vode, da se bo masa lažje oblikovala. Maso nato oblikujemo v manjše kroglice, ki jih povaljamo v konopljinih semenih.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »