Špargljeva očiščevalna juha

Priprava za 4 ljudi

 Potrebujemo

½ kg špargljev

sol

ščepec sladkorja

bio maslo ali maslo ghe

žlica tahini-ja (sezamove paste)

konopljina semena

malo popra

0,5l zelenjavne juhe

Šparglje operemo pod tekočo vodo in jih odcedimo. Zrežemo jih na koščke, nato jih damo v lonec in prelijemo s toliko vode, da so šparglji le pokriti. Dodamo sol, ščepec sladkorja in žlico masla. Po 15 minutah kuhanja iz lonca vzamemo zajemalko ali dve špargljev, ostale pa s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Juhi nato dodamo žlico tahinija za gostilo. Kuhane koščke špargljev damo nazaj v lonec ter po potrebi še začinimo s poprom. Postrežemo na krožnike ter vsaki juhi na koncu dodamo še žlico konopljinih semen.

Namesto svežih špargljev lahko uporabite tudi biološke šparglje vložene v slanici.

Kupite jih lahko tudi pri nas.

Tahini je sazamova pasta, narejena iz nepraženih ali praženih semen sezama. Pasta iz praženih semen je zelo okusen namaz na kruhu, ki je hkrati tudi zdrav, saj sezam vsebuje veliko kalcija ter drugih mineralov in vitaminov. Pasta iz nepraženih semen pa je odlično gostilo za juhe, omake ter druge jedi.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »