Špargljeva očiščevalna juha

Priprava za 4 ljudi

 Potrebujemo

½ kg špargljev

sol

ščepec sladkorja

bio maslo ali maslo ghe

žlica tahini-ja (sezamove paste)

konopljina semena

malo popra

0,5l zelenjavne juhe

Šparglje operemo pod tekočo vodo in jih odcedimo. Zrežemo jih na koščke, nato jih damo v lonec in prelijemo s toliko vode, da so šparglji le pokriti. Dodamo sol, ščepec sladkorja in žlico masla. Po 15 minutah kuhanja iz lonca vzamemo zajemalko ali dve špargljev, ostale pa s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Juhi nato dodamo žlico tahinija za gostilo. Kuhane koščke špargljev damo nazaj v lonec ter po potrebi še začinimo s poprom. Postrežemo na krožnike ter vsaki juhi na koncu dodamo še žlico konopljinih semen.

Namesto svežih špargljev lahko uporabite tudi biološke šparglje vložene v slanici.

Kupite jih lahko tudi pri nas.

Tahini je sazamova pasta, narejena iz nepraženih ali praženih semen sezama. Pasta iz praženih semen je zelo okusen namaz na kruhu, ki je hkrati tudi zdrav, saj sezam vsebuje veliko kalcija ter drugih mineralov in vitaminov. Pasta iz nepraženih semen pa je odlično gostilo za juhe, omake ter druge jedi.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Spoštovanja vreden ČRNI FIŽOL

Ena lušna stranka nas je spodbudila, da smo na naše bio police povabile črni fižol. Nekje v ozadju (ali morda praspominu) se nam je svitalo, da je tip car in da v sebi skriva nemalo pozitivnih lastnosti. Dobričina kot je nam vliva moč (tako s svojo energijo kot tudi polno skledo lahko prebavljivih beljakovin), hkrati pa s samosvojim okusom spodbudi nekakšne neznane ~ drugačne ~ in predvsem zanimive čute.

Preberi več »