Živila, ki jim z eno besedo rečemo kar superhrana, so pridelana na povsem naraven način in so vir najkoristnejših snovi, ki jih naše telo potrebuje za zdravje in dobro počutje.

Superhrana z visoko vsebnostjo vitaminov in mineralov, antioksidantov, proteinov, polisaharidov, esencialnih maščobnih kislin in aminokislin, encimov ter vlaknin nahrani naše celice in telesu pomaga, da ohrani ali pa si pridobi energijo za najboljše delovanje. Tako ta živila večina uporablja kot naravni dodatek, saj se jih ne uporabi veliko.

Prednosti superhrane ter drugih naravnih vitaminskih in minaralnih dodatkov je ravno ta, da se v naravi nikoli ne pojavljajo samostojno temveč vezani z drugimi, njim sorodnimi vitamini, minerali in hranili. Rezultat tega pa je bolj celosten in širši spekter delovanja na organizem in s tem tudi boljši odziv telesa. Sintetični dodatki imajo lahko vsebnosti enega vitamina večje kot naravni, vendar pa se skozi vidik učinkovitosti na telo ne morejo primerjati. Prav tako naravnih vitaminov in mineralov ni mogoče predozirati, saj telo presežek le-teh izloči z urinom.

Na splošno velja, da nam superhrana s celotno kombinacijo hranljivih snovi daje energijo in vitalnost na fizičnem in mentalnem nivoju, izboljšuje in ohranja splošno zdravje, imunsko odpornost, čisti in alkalizira telo, uravnava in vzdržuje celotno prebavo, nudi zaščito srca in drugih organov, zmanjšuje negativne vplive stresa in izboljšuje spanec,…

Prav tako je izvrstnega okusa in se prileže v vsaki sadno-zelenjavni mešanici ter presni ali pa kuhani in pečeni jedi. Meša se lahko v čaje, kavo, smoothie-je, jogurt, sadno ali zelenjavno solato,… kombinira z različnimi kosmiči, oreščki,… ter se uporablja kot dodatek omakam, juham, sladicam, pri peki kruha in pripravi drugih domačih jedi.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »