MAP Aminokisline
MAP Aminokisline
Najčistejši vir beljakovin
MAP je osnovni vzorec aminokislin, ki jih potrebuje človeško telo.
Je najčistejši vir beljakovin, ki se popolnoma prebavi in nato na celičnem nivoju absorbira z 99% izkoristka. Tako, da ne nastane nič odpadkov, ki bi obremenjevali naš organizem. Kar s pridom občutijo zdravi, športniki ter seveda tudi ošibeli.
Dr. Luca-Moretti je pri razreševanju problema presnove beljakovin ubral popolnoma svojo pot. Želel je dati celicam samo tisto,
€50,81
Količina |
---|
Opis
MAP Aminokisline
Najčistejši vir beljakovin
MAP je osnovni vzorec aminokislin, ki jih potrebuje človeško telo.
Je najčistejši vir beljakovin, ki se popolnoma prebavi in nato na celičnem nivoju absorbira z 99% izkoristka. Tako, da ne nastane nič odpadkov, ki bi obremenjevali naš organizem. Kar s pridom občutijo zdravi, športniki ter seveda tudi ošibeli.
Dr. Luca-Moretti je pri razreševanju problema presnove beljakovin ubral popolnoma svojo pot. Želel je dati celicam samo tisto, kar potrebujejo. Če jim zagotovimo SAMO esencialne aminokisline brez primesi in pri tem poskrbimo, da bodo dobile SAMO toliko vsake od esencialnih aminokislin, kot je potrebujejo, ne bi bilo nobenih toksičnih odpadkov, celice pa bi bile tudi popolno prehranjene. To je idealna beljakovinska hrana za celice.
MAP ne vsebuje nič, česar ne bi bilo v drugih beljakovinskih živilih. Gre za rastlinski izvleček esencialnih aminokislin.
Skrivnost hitre regeneracije z MAP-om je v tem, da vsebuje esencialne aminokisline v razmerju, idealnem za človeka, imenujemo ga MAP (Master Amino Acid Pattern). To pomeni, da vsebuje samo toliko vsake od osmih esencialnih aminokislin, kolikor jih naš organizem potrebuje. Ostankov presnove skorajda ni (1 odstotek), pri presnovi aminokislin pa se iz navadnih beljakovinskih živil spremeni v strupene odpadke kar 52 do 83 odstotkov esencialnih aminokislin. Zato se pri presnovi le-teh naše telo bolj ukvarja in trudi s predelovanjem in odstranjevanjem ostankov presnove kot z ustvarjanjem novih beljakovin. Zdravi in močni nimajo težav, saj za to dovolj dobro poskrbijo izločala. Za ljudi, katerih izločala so šibka ali preobremenjena, pa je MAP zelo primerna prehranska dopolnitev, saj jim kljub temu omogoča učinkovito obnovo.
Zanimivost:
Po besedah dr. Luca-Moretti je izkoristek aminokislin pri vseh živilih v najboljšem primeru le 48% (pri kokošjih jajcih), slabši pri mesu (vsaj 32%), najslabši pa pri mleku in rastlinskih beljakovinah (od 16% do 18%).
Dodatne informacije
Količina |
---|
Sestava
Sestavine in vsebnost:
1 gram sprošča v telesu 0,04 kcal (0,17 kJ). Vsebuje le beljakovine oz. njihove sestavine – aminokisline. V 1 g MAP® je naslednja količina posameznih aminokislin:
L-Levcin 0,2 g
L-Valine 0,16 g
L-Izolevcin 0,15 g
L-Lizin 0,14 g
L-Fenilalanin 0,13 g
L-Treonin 0,11 g
L-Metionin 0,06 g
L-Triptofan 0,04 g
MAP® ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline, ki jih pridobivajo iz stročnic (leče). Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki) v razmerju, ki je bilo dokazano kot idealno za človekove prehranske potrebe (Lucà-Moretti, 1998).
Uporaba
Uporaba:
Proizvajalec priporoča uživanje 3-5 tablet MAP® dnevno, če uporabljamo MAP® za dopolnjevanje običajne prehrane.
Pri športu je priporočljivo zaužiti 5-10 tablet MAP® 30 minut pred telesno aktivnostjo ali kot priporoča zdravnik.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.