Potrebujemo
250g bele pirine moke
250ml kokosovega jogurta
2 žlici kokosovega olja
1 žličko pecilnega praška
3 kapljice vanilijevega ekstrakta
kokosovo olje (za cvrtje)
brezov sladkor ali eritritol* (za posip)
*ki ga s pomočjo mlinčka spravimo v prah.
Če imamo sladko življenje, bo tole šlo. Sicer pa maso sladkamo z agavinim sirupom ali drugim tekočim sladilom. V tem primeru uporabimo malo manj kokosovega jogurta ali pa dodamo še malo moke.
Kako gre?
Sestavine zmešamo v fino maso. Če bomo dodali agavin sirup, posledično dodamo še malo moke.
Kokosovo olje dobro segrejemo v visokem loncu. Z žlico sedaj zajememo maso in jo polagamo v vroče olje.
Da gre lažje, žlico najprej pomočimo v olje, da se nam masa ne prijema (sicer se sčasoma vseeno ~ za eno skledo mišk smo pri nas umazali štiri žlice :).
Plavajoče miške v olju malo obračamo in ko se zlato rumeno obarvajo, so že gotove 🙂
Zdaj jih samo še posujemo s sladkorjem.