Da ne bomo že na začetku poletja PREnajedeni preveč zapečenih bučk in brezokusnih malancanov… vam predstavljamo nekaj (hitrih) idej, ki nam jih bodo pojedli tudi izjemni ljubitelji čevapčičev.

VEGI ČEVAPČIČI

Potrebujemo
drobljenec
sušene paradižnike
čičerikino moko
gorčično olje
česen
čebulo
poper in sol
rdečo papriko v prahu

Priprava

Česen in čebulo drobno sesekljamo, sušene paradižnike pa naj nam na zelo drobno nareže kar mešalnik. Vse skupaj dodajmo drobljencu, zmešajmo še gorčično olje in začimbe ter oblikujmo v čevapčiče. Čičerikino moko dodajamo zgolj po potrebi, toliko, da se bo masa oblikovala v popolno obliko.

KVINOJINA SOLATA Z AVOKADOM

Potrebujemo
skodelico kvinoje
jušno osnovo
avokado
mlado špinačo
češnjev paradižnik
rumeno papriko
limeto ali dve
olivno olje
začimbe (sol, poper, baziliko, origano, timijan,…)

Priprava

Vodi dodajmo žličko jušne osnove. Ko voda zavre, vanjo stresemo sprano kvinojo, ki jo na rahlem ognju pokrito kuhamo približno15 minut. Ohlajeni kvinoji dodamo na kocke narezan avokado in papriko ter ostalo zelenjavo (ki jo prilagodimo željam oziroma vsebnosti hladilnika). Začinimo z limetinim sokom, olivnim oljem in začimbami po želji.

Pa še tale ideja…

KAMUTOVI SVEDRI V KLASIČNI PIKNIK SOLATI

Paradižnik, paprika, čebula in morda kumare – klasika, ki jo zasledimo na skoraj vsakem domačem pikniku…in če ji dodamo kamutove testenine (navodilo za pripravo na vsaki embalaži) ter malo jogurta – lahko tudi sojinega, dobimo prekrasno harmonijo okusov in sitih želodčkov.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »