…iz domače pečke 🙂

Potrebujemo
2 sladka krompirja
2 rdeči pesi
3 pastinake
olivno olje
sol

Priprava
S pomočjo rezalnika na tanke rezine narežemo izbrano zelenjavo. Pekač premažemo z olivnim oljem in nanj položimo rezine – eno zraven druge, da se ne dotikajo. Samo še solimo in v ogreti pečici na 190°C pečemo 15-20 minut.

Začinjena različica
Kombinacija sledečih začimb zmaga – origano, timijan, majaron, čili v kosmičih, kumina, koriander, sezamova in gorčična semena. Pripravimo jo tako, da za začetek v terilniku delno stremo sezamova in gorčična semena in ta na ponvi in rahlem ognju najprej prepražimo. Postopoma dodamo še čili v kosmičih (tega več ali manj – odvisno kako radi imamo spajsi), kumino in koriander ter na koncu, samo za kakšno minutko še origano, timijan in majaron. Začimbno mojstrovino posujemo po zelenjavnem čipsu skupaj s soljo.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »