Grahkova topla solata

potrebujemo
1 pest sladkega graha
1 šalotko
2 stroka česna
sol
beli poper
mleti koriander
svež ingver
svež peteršilj
olivno olje
balzamični kis
kvasni kosmiči

(zelo izi) priprava
Sladki grah stresemo v slano vrelo vodo za 1-2 minutki.

Medtem na zelo rahlem ognju segrejemo olivno olje, dodamo začimbe (sol, poper, koriander), sesekljano šalotko in česen ter po rahlem praženju še balzamični kis.

Topli grahek stresemo na tole začimbno ponev, primešamo nariban svež ingver in čisto na koncu sesekljan peteršilj.

Ko postrežemo našo toplo solato, jo pokapamo z limono in posujemo s kvasnimi kosmiči.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Biodinamično vrtičkanje

Biološko-dinamična metoda ali na kratko BIODINAMIKA je najstarejša sonaravna metoda pridelovanja ŽIVE HRANE. Ne gre le za način kmetovanja temveč tudi za način življenja.
Pravzaprav je življenjska filozofija.

Preberi več »
Delavnica

delavnica ZATE

Sreda, 20. marec 2024 ob 17:00

Marec ~ poznan kot mesec žensk ~ nas prijazno spomni na Nas. Zato smo Metke sklenile, da dvajsetega posvetimo vsem NAM in VAS povabimo na aromatično popoldne s prijetnimi naravnimi eteričnimi olji Eteris.

Preberi več »