Potrebujemo
eno lepo cvetačo
dobro žlico kokosovega olja
1 žličko kajenskega popra
1 žličko mlete kumine
1 žličko sladke rdeče paprike
1 žlico dimljene shoyu omake
(ali pač sojine omake, ki jo imamo doma)
1 žlico limetinega soka

Za posip
čili v kosmičih
svež peteršilj ali koriander

Priprava
Za začetek pripravimo marinado. V kozici na rahlem ognju segrejemo kokosovo olje. Primešamo začimbe, dimljen shoyu in limetin sok.

Cvetači odrežemo koreninski del in liste, tiste lepe lahko shranimo za dekoracijo. Obrnjeno na glavi jo najprej zalijemo z nekaj marinade, da se ta lepo vpije v notranjost. Nato celo premažemo s preostankom omake in gospodična je pripravljena za peko. Manjši pekač namastimo s kokosovim oljem, nanj položimo cvetačo in celotno reč pokrijemo z alu folijo.

Pečico segrejemo na 180°C, na dno pa postavimo pekač z vodo (ta bo med pečenjem izhlapevala in naša cvetača se bo tako v notranjosti lepo skuhala). Pečemo jo dobro uro. Kakšnih 15 minut prej ji odstranimo alu folijo, zadnjih 5 minut pa vklopimo funkcijo žar za hrustljavo skorjico.

Za finiš cvetačo prestavimo na globok krožnik, jo posujemo s čilijevimi kosmiči in svežim peteršiljem, dno pa zalijemo z božansko vegansko (gravy) omako.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine