Rdeče zelje… in to v TOPLI SOLATI

Včasih naletimo na slovenski pregovor, ki v resnici nima neke hude podlage. Prav zagotovo lahko rečemo, da slednji: »Zelje želodec samo nastelje« ne spada v nutricistični svet. Zelje, bogato z vitaminom C in vrsto drugih hranilnih snovi, se definitivno prilega vsaki skledi (in želodcu)…zlasti pozimi.

Potrebujemo
rdeče zelje
rdečo čebulo
česen
svež peteršilj
indijske oreščke
kis in malo balzamičnega kisa
olivno olje
sol in poper

Priprava
Rdeče zelje narežemo na tanke trakove. Olivno olje, sol, poper in malo balzamičnega kisa pogrejemo na ponvi in rahlem ognju, dodamo česen in po kakšnih dveh minutah še na tenko narezano čebulo. Primešamo še rdeče zelje in po nekaj minutah, ko zelje le malo spremeni barvo, odstavimo. Medtem na drugi ponvi brez olja prepražimo še indijske oreščke, ki smo jih po želji prej malo sesekljali. Svež peteršilj le natrgamo in ga še z malo kisa umešamo v toplo solato.

Prilagoditev: naša topla solata je seveda lahko tudi hladna. V tem primeru imamo eno ponev manj, plina pa tudi raje ne prižigajmo 🙂

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine