potrebujemo
skodelico zelene leče
čebulo
česen
korenje
skodelico paradižnikove kaše
manjši svež ingver
žličko kajenskega popra
žličko mlete kumine
1-2 skodelici jušne osnove
kokosovo olje
2 žlici limetinega soka
svež peteršilj
mlet koriander

priprava
Na kokosovi maščobi počasi pražimo sesekljano čebulo. Sčasoma ji primešamo sesekljan česen in trik naše jedi – na kockice narezan svež ingver.

Dodamo še na drobne kocke narezano korenje in šele ko zavohamo tisti pravi karakter ingverja, vse skupaj zalijemo s paradižnikovo kašo. Začinimo s kajenskim poprom in kumino ter primešamo lečo in jušno osnovo.

Pokrito kuhamo dobrih 20 minut, občasno lahko tudi premešamo. Posodo odstavimo iz ognja, naši leči pa za piko na i dodamo limetin sok, svež peteršilj in koriander.

Postrežemo šele po kakšnih 20 minutah.

Rjava-rdeča leča je pravzaprav ena taka priloga.

Sicer pa ~ če tole reč (recimo naslednji dan) zalijemo s še malo jušne osnove, dobimo hranljivo in toplo čorbo za tele mrzle zimske dni 🙂

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine