Let’s dance…
Potrebujemo
1 hokaido bučo
2 stroka česna
1 skodelico zelene leče
1/2 skodelice mešane rdeče in mung dal (rumene) leče
2 lovor lista
1 vejico svežega rožmarina
malo začimbe garam masala
olivno olje
balzamični kis
sol in beli poper
(bučna semena)
Priprava
V nesoljeni vodi kuhamo zeleno lečo, ki smo ji dodali lovorjev list in vejico svežega rožmarina. Po 10-ih minutah dodamo še rdečo in rumeno lečo in skupaj kuhamo še slabih 10 minut. Lečo pred uporabo speremo z vodo, po kuhanju pa jo seveda precedimo.
Medtem hokaido bučo olupimo, odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Pečico segrejemo na 220°C. Na peki papir postavimo koščke buče in le olupljen – nič narezan česen, pokapljamo z olivnim oljem in balzamičnim kisom (slednjega res malo) ter začinimo z garam masalo. Pečemo slabih 30 minut oziroma do trenutka, ko hokaido le rahlo porjavi.
V solatni skledi zmešamo še toplo hokaido bučo, lečo in začinimo z olivnim oljem, balzamičnim kisom, soljo in poprom. Posujemo z bučnimi semeni za okras ter postrežemo z nasmeškom 🙂
Ker je naš solatni ples pravzaprav samostojna jed (skoraj 🙂 ~ spodaj pripisuj še recept za noro dobre kruhke, ki pašejo na solate, kremne juhe, včasih jih na skrivaj pred kosilom krademo iz “špajze” (če jih je seveda sploh kaj ostalo od prejšnjič)…
p.s. če se nam kaj od tega ponesreči (ali pa če znamo količinsko pretiravat) še vedno lahko vse skupaj damo v vodo, dodamo zelenjavno jušno osnovo, povremo in zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho – seveda v tem primeru brez kisa 🙂