Spet to “spomladansko” čiščenje?

Nekako smo ponotranjili idejo, da je najboljši čas »razstrupljanja« spomladi. Morda izvira iz ~v našem okolju (nekoč) razširjene prakse~ postenja od pusta do velike noči. S tem se strinjata tudi kitajska medicina in ajurveda, ki izhajata iz drugega zornega kota ter razstrupljanje povezujeta z elementi (les, zemlja) in organi (jetra). Tezo potrjuje še mnogo drugih, pridružuje se ji sam naravni cikel, ki nas z letnimi časi lepo vodi skozi poletno lahkotnost, jesensko ozimnico, zimski počitek in pomladno prebujenje. Lahko nam zato naš notranji glas šepeta »očiščevanje« ravno v tem obdobju.

Pa vendar se sprašujem… Kaj pravzaprav pomeni ta slavni »detox«? Je res tako pomemben? Ga potrebujemo? Kako si ga razlagamo? In najdem…

Razstrupljanje ~ razkisanje ~ hujšanje ~ regeneracija ~ postenje

~ očiščevanje ~ pomlajevanje ~ celjenje ~ samozdravljenje,…

SSKJ sopomenke za detoksifikacijo

Če razširimo pogled…
Razstrupljanje ni samo (še ena) moderna dieta… Že Martin Kojc je dejal, da je post kot operacija brez noža. Je prav to in hkrati veliko več. Lahko nam prinese jasnost, nas popelje do »aha« momentov, nam izostri vid (ali pa vizijo), zbudi lahkotnost,… predvsem pa nas prijazno povabi v čas cvetenja in zorenja.

Lahko se ga »lotimo« ali pa nam postane samoumevno. Ko začutimo, bodimo odločni in vzdržni. Če nam paše, si vzemimo dan ali dva. V kompletu ali intervalih. Lahko se postimo enkrat tedensko ali kar teden, dva. Sledimo napotkom ali intenzivno poslušamo svoje telo. Jemo zeleno, malo ali sploh ne. Nič ni prav in nič narobe. Le da sledimo sebi, svojim potrebam, svojemu cilju.


V Meti smo na temo razstrupljanja pripravile nabor naravnih pomagalcev, nekatere ideje pa celo niso spakirane v škatlicah. Vabimo vas, da v svojem ritmu poskusite in komentirate 😊

~ KLOROFIL v kapljicah >>> Pokukaj tukaj…

~ Spirulina & Klorela >>> Pokukaj tukaj…

~ Rdeči čaj PU ERH >>> Pokukaj tukaj…

~ Knjiga “Očistite se in ozdravite” >>> Pokukaj tukaj…

~ in seveda še veliko več ~

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »