SPIRULINA na popečenih kruhkih

Recimo… Nekakšna humus različica

Potrebujemo
eno dozo (cca. 240g) vložene čičerike
1 strok česna
1 skodelica mlade špinače
2 žlici tahini-ja
2 žlici limoninega soka
1 žlico olivnega olja
1 žličko spiruline v prahu
1 žlico neoluščenih sezamovih semen
½ žličke mletega koriandra
½ žličke garam masale
¼ žličke kajenskega popra (čili-ja)
¼ žličke limoninega popra
ščep soli
čili v kosmičih za posip (za pogumne)

Naredimo
Čičeriko odcedimo in jo stresemo v blender. Dodamo stisnjen strok česna, mlado špinačo, tahini, limonin sok, olivno olje, spirulino in začimbe ter zmiksamo. Medtem na mali ponvi počasi pražimo neoluščen sezam, ki ga na koncu primešamo namazu. Postrežemo ga na toplih kruhkih in če si upamo posujemo s čilijem v kosmičih 😊

Ali pa… Nekaj podobnega guacamole~ju

Potrebujemo
2 avokada
½ mlade čebule (pretežno zeleni del)
strok česna
1 žličko spiruline v prahu
žlico limetinega (lahko tudi limoninega) soka
½ žličke mletega koriandra
sol in poper
češnjev paradižnik za povrh

Enostavno
Avokado pretlačimo z vilicami, primešamo na drobno sesekljano mlado čebulo, stisnjen strok česna, spirulino, limetin sok in začimbe. Avokado namaz je zame čista zmaga na popečenem toastu, premazanim z veganskim maslom (pardon ~ z veganskim namazom) in povrh potresenimi koščki češnjevca.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »