Recimo… Nekakšna humus različica
Potrebujemo
eno dozo (cca. 240g) vložene čičerike
1 strok česna
1 skodelica mlade špinače
2 žlici tahini-ja
2 žlici limoninega soka
1 žlico olivnega olja
1 žličko spiruline v prahu
1 žlico neoluščenih sezamovih semen
½ žličke mletega koriandra
½ žličke garam masale
¼ žličke kajenskega popra (čili-ja)
¼ žličke limoninega popra
ščep soli
čili v kosmičih za posip (za pogumne)
Naredimo
Čičeriko odcedimo in jo stresemo v blender. Dodamo stisnjen strok česna, mlado špinačo, tahini, limonin sok, olivno olje, spirulino in začimbe ter zmiksamo. Medtem na mali ponvi počasi pražimo neoluščen sezam, ki ga na koncu primešamo namazu. Postrežemo ga na toplih kruhkih in če si upamo posujemo s čilijem v kosmičih 😊
Ali pa… Nekaj podobnega guacamole~ju
Potrebujemo
2 avokada
½ mlade čebule (pretežno zeleni del)
strok česna
1 žličko spiruline v prahu
žlico limetinega (lahko tudi limoninega) soka
½ žličke mletega koriandra
sol in poper
češnjev paradižnik za povrh
Enostavno
Avokado pretlačimo z vilicami, primešamo na drobno sesekljano mlado čebulo, stisnjen strok česna, spirulino, limetin sok in začimbe. Avokado namaz je zame čista zmaga na popečenem toastu, premazanim z veganskim maslom (pardon ~ z veganskim namazom) in povrh potresenimi koščki češnjevca.