Tahitra špinačna juha & pražena začinjena semena za posip

Potrebujemo
veliko sveže špinače
zeleni del mlade čebule
česen
olivno olje
ingver v prahu
muškatni orešček
sol
poper

…in pa
kaljena sončnična semena
sezam
bučno seme
pekan orehi
timijan
koriander
mleto kumino
kajenski poper
sol in poper

Kaj narediti

Za začetek sesekljamo zelene dele čebule in jih na olivnem olju rahlo pražimo. Sčasoma primešamo ne preveč sesekljan česen in ingver v prahu. Še preden česen porjavi, dodamo tisto goro oprane špinače, iz katere bo sicer na koncu nastal en mali hribček, ampak izredno bogat z okusom in vitaminčki. Reč zalijemo z malo vode in jo na rahlem ognju kuhamo dobrih 5 minut. Zdaj pa samo še zmiksamo s paličnim mešalnikom in začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Par minut za piko na i
Na dokaj segreto ponev stresemo sesekljana semena in orehe. Rahlo pražimo in ko že malček zadiši, za kakšno minutko do dve dodamo še začimbe. In to je to, izi bizi 🙂

p.s. Tega posipa naredimo kar malo več, saj v steklenem kozarčku lahko počaka na vse mogoče priložnosti – primešamo ga kosmičem, posujemo po solati, testeninah,…

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine