Tahitra špinačna juha & pražena začinjena semena za posip

Potrebujemo
veliko sveže špinače
zeleni del mlade čebule
česen
olivno olje
ingver v prahu
muškatni orešček
sol
poper

…in pa
kaljena sončnična semena
sezam
bučno seme
pekan orehi
timijan
koriander
mleto kumino
kajenski poper
sol in poper

Kaj narediti

Za začetek sesekljamo zelene dele čebule in jih na olivnem olju rahlo pražimo. Sčasoma primešamo ne preveč sesekljan česen in ingver v prahu. Še preden česen porjavi, dodamo tisto goro oprane špinače, iz katere bo sicer na koncu nastal en mali hribček, ampak izredno bogat z okusom in vitaminčki. Reč zalijemo z malo vode in jo na rahlem ognju kuhamo dobrih 5 minut. Zdaj pa samo še zmiksamo s paličnim mešalnikom in začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Par minut za piko na i
Na dokaj segreto ponev stresemo sesekljana semena in orehe. Rahlo pražimo in ko že malček zadiši, za kakšno minutko do dve dodamo še začimbe. In to je to, izi bizi 🙂

p.s. Tega posipa naredimo kar malo več, saj v steklenem kozarčku lahko počaka na vse mogoče priložnosti – primešamo ga kosmičem, posujemo po solati, testeninah,…

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

PRESNETA SLADKORNA

Diabetes Mellitus, splošno znan pod imenom sladkorna bolezen, se nanaša na skupino bolezni, ki vplivajo na to, kako telo uporablja glukozo. Poznamo več vrst sladkornih bolezni. Dandanes najbolj pogosta je sladkorna bolezen tipa II, na katero lahko kar precej vplivamo sami. Preventivno se ji izognemo z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, telesno aktivnostjo,… če pa se z njo vseeno srečamo, lahko s pomočjo narave tegobo kontroliramo ali pa celo odpravimo…

Preberi več »
Blog

KOKOSOVO…

Olje ali maščoba? To je zdaj vprašanje!
Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Dokler nismo poznali kokosa, se nas dilema ni kaj dosti dotikala. On, ona,… vse je bilo jasno. Olje za solato in maslo v pecivu. Zdaj vemo, kako so maščobe sestavljene, poznamo nasičene in nenasičene maščobne kisline ter posledično njihove lastnosti. Spoznali smo, da je olje pod določenimi pogoji maščoba, le-ta pa v toplejšem okolju postane olje…

Preberi več »