Hrustljav brokoli v mešani solati

potrebujemo
nič drugega kot brokoli
in pa karkoli za mešano solato
(recimo zeleno solato, radič, zelje)

priprava
Mešana solata ni nobena znanstvena fantastika. Kaj pa hrustljav brokoli?

Nič lažjega. Uporabimo lahko celo včeraj skuhan brokoli, ki nas je pridno čakal v hladilniku.

Ali pa svežega par minut savnamo (kuhamo nad paro). Če za to nimamo posebnih (bambusovih) pripomočkov, enostavno v skledi zavremo vodo, nad skledo pa za par minut postavimo cedilo s cvetki brokolija.

Pečico prižgemo na 100°C, vklopimo zgolj funkcijo ventilacije. Cvetke brokolija na pekač, obložen s peki papirjem, razdelimo tako, da se med seboj ne dotikajo. V pečici naj meditira, dokler ne dobi hrustljave rjave barve.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine