MMMM… Mariniran Malancan

Potrebujemo
1 večji malancan
1 rdečo papriko
par češnjevih paradižnikov
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
½ žlice limoninega soka
žličko balzamičnega kisa
žlico tamari sojine omake
žličko javorjevega sirupa
žličko dimljene rdeče paprike
¼ žličke limoninega popra
¼ žličke koriandra
vejico svežega peteršilja
neoluščen sezam (za posip)

Naredimo
Malancan narežemo na koščke, rdečo papriko na malo manjše, češnjev paradižnik pa samo razpolovimo. Olupimo še česen in vse skupaj zmešamo v neki skledi. V ločeni sklečki z metlico združimo olivno olje, limonin sok, balzamični kis, sojino omako, javorjev sirup in suhe začimbe.
To reč prelijemo čez malancanovo druščino, dobro premešamo in za kakšno uro postavimo v hladilnik. Medtem na ponvici nežno prepražimo sezamova semena.

Mariniran malancan zdaj recimo…
~ pečemo v pečici ~ približno 20 minut na 200°C in vmes malo premešamo,
~ pečemo na ponvi ali žaru ~ par minut in s pogostim mešanjem,
~ ali kuhamo ~ dobrih 10 minut v pokriti posodi.

Kakorkoli, mariniranemu malancanu na koncu dodamo sesekljan peteršilj in jed posujemo s praženim sezamom.

Vsekakor
Idejo za marinado lahko preizkusimo tudi na katerikoli drugi zelenjavi ali pa recimo na tofu-ju in mesu.


Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

… da je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Kaj in kako lahko bereš na tejle povezavi >>>

15%
sojina-omaka-tamari-arche
Bio sojina omaka TAMARI Cedarwood
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 4,68
Akcijska cena: 3,98
15%
sojina-omaka-tamari-cedarwood-250ml-arche
Bio sojina omaka TAMARI Cedarwood
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 7,68
Akcijska cena: 6,53

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »