Potrebujemo

za testo
240g pirine bele moke
150g ghee masla (ali veganskega masla)
ščepec soli
par žlic hladne vode

za nadev
skodelico jagodičevja (jagode, borovnice, maline)
2 žlici javorjevega sirupa
sok ½ limone
limonino lupinico
par kapljic vanilijevega ekstrakta
2 žlici koruznega škroba
1 žlico ghee masla
flower power začimbo

Takole gre

Za začetek pripravimo testo. Enostavno zgnetemo moko, ghee maslo, sol in po potrebi malo hladne vode. Kepo zavijemo v folijo in jo eno uro pustimo čakati v hladilniku.

Testo sedaj razdelimo na 4 dele, ga razvaljamo in z njim obložimo mini pekačke za pite. Na dnu testo rahlo prebodemo z vilico in reč za dobrih 5 minut postavimo v hladilnik. V ogreto pečico na 180°C postavimo testo in sicer z enim mini trikom ~ vsak pekač prekrijemo s peki papirjem in nanj položimo suhe fižolčke (tako se nam napihne samo rob :). Pečemo jih dobrih 20 minut, medtem pa pripravimo nadev.

V kozici segrejemo jagodičevje, sirup, limonin sok in lupinico ter vanilijo. Kuhamo recimo 10 minut, dokler ne dobimo nekakšne marmelade. Dodamo koruzni škrob in ghee maslo ter mešamo, dokler se maslo ne stopi.

Zdaj testo vzamemo iz pečice in jih obložimo z nadevom. Poskusimo lahko dve verziji ~ v prvi verziji nadev prekrijemo s trakci testa ~ za drugo verzijo pa najprej marmelado spustimo skozi cedilo. Ta bo čudovita za okrašene pitice. Pitice pečemo še recimo 20 minut.

Okrasimo jih recimo z jagodičevjem, začimbo flower power in metinim listom.

No data was found

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine