ali bolje rečeno »lečtek«

Potrebujemo
½ skodelice zelene ali rjave leče
½ skodelice sušenih paradižnikov v olju
1 žličko kaper
1 majhno čebulo
1 strok česna
1 žličko gorčice
½ žličke paprike v prahu
½ žličke mlete kumine
1 žličko olivnega olja
poper
ščepec soli
svež peteršilj (po želji)

Sila enostavna priprava
Lečo kuhamo deset do dvajset minut oziroma po navodilih iz embalaže. Sušene paradižnike operemo in jih narežemo, čebulo in česen pa sesekljamo. Vse sestavine zmešamo v mešalniku in postrežemo z ghee maslom in toplimi kruhki.

Delite to novico s prijatelji

Podobne vsebine

Blog

Kaj vemo o SOJINI OMAKI?

Sojina omaka je ena najstarejših začimbnih omak, ki je iz vzhodnoazijskih dežel k nam prišla že v 17. stoletju. Domnevno kitajska mojstrovina se je v podobnih različicah kmalu znašla na japonskih, indonezijskih in drugih azijskih krožnikih. Tradicionalno narejena s fermentacijo soje in pšenice se dandanes izdeluje na dva načina…

Preberi več »